Julmötet 2017-12-09

49 Vasasyskon hade samlats på Vikens Hemgård till Julmöte och Julfest. Denna kväll fanns dessutom 5 gäster som kom till Efterkapitlet.

Innan mötet tog sin början bjöds det på glögg och pepparkakor. Julstämningen började infinna sig!

T.f Ordförande Sy Inger Bengtsson hälsade vår DD Br. Rolf Hansson, Sy Britt-Marie Elvirsson och Br. Jan Wahlström, samtliga gäster från LL Nybyggarna nr 698, varmt välkomna och dessutom logens egna medlemmar.
Denna kväll var det dessutom Gästloge, och tre gäster blev presenterade för vår loge av CM. Gästerna intog reserverade platser i lokalen och fick höra lite om hur Vasa Orden av Amerika fungerar. Gästerna fick också lyssna på vår BKL Br Ola Sandberg, som berättade om Erik Ragnar Benson, född 29 juli 1899 på gården Stränghult i Virestads socken om hur han hamnade i Chicago och utvecklade ett stort byggföretag.
Kvällens LH Sy Bodil Larsson berättade bl.a. om Julmötet i Rekekroken den 12 december 1987 där priset för maten var 150 kr.
Efter Ordens väl utförde CM-paret en vacker ljussläckning och mötet avslutades.

Efterkapitel:

 I väntan på att salen dukades för julbord blev det sedvanligt mingel och lotteriförsäljning.

Därefter bjöds det in till vackert dukade bord och alla hittade sina platser. Vår TFO Sy Inger Bengtsson hälsade våra 5 gäster välkomna till efterkapitlet.

När alla var mätta och nöjda av den goda julmaten, och kaffe och kaka var serverat, fick vi höra fina julsånger av våra egna medlemmars kör ” Kjell-Yngvez med Syztrar” som idag var decimerade p.g.a. sjukdom. Br Kjell och Sy Gertrud bjöd in vår Sy Inger som reserv och vi njöt alla av de fina julsångerna.

Efter en stund knackade det på dörren och två tomtar kom in med julklappar till oss alla.
Snart blev det dags för lotteribordet och reselotteriet, som resulterade i många glada vinnare.

De medlemmar som varit med på alla möten under 2017, som var 8 personer, kallades fram av TFO Inger Bengtsson, och de belönades med varsin ros och en trisslott.

Gruppen som ansvarade för julfesten tackades för väl genomfört arbete.

Kören kom fram igen och vi sjöng alla Stilla Natt.

Sy Magdalini läste Julevangeliet och därefter avslutades kvällen med det traditionella: alla tänder var sitt ljus och vi sjunger tillsammans ” Nu tändas tusen juleljus” och önskar varandra en riktigt God Jul.

/Ingrid Berg