Sverige Amerika mötet 2018-06-16.

Till det traditionella sommarmötet samlades förväntansfulla Vasamedlemmar med gästande Ordenssyskon från Logerna Kärnan nr 608 och Nybyggarna nr 698.

Efter att O Sy Inger Bengtsson öppnat mötet recipierade fyra kandidater enligt den nya ritualen, vilket fungerade bra.

En vacker och högtidlig fanparad utfördes av Br Gunnar Lindstrand, Br Yngve Hult, Sy Agneta Bergström Hult och Sy Kerstin Nilsson. Prologen till fanorna lästes av Sy Evy Lindstrand. Alla fick välförtjänta applåder efter utfört arbete. Även Br Calle Nilsson tackades för att han hjälpt till med träningen inför fanparaden.

O Sy Inger rapporterade att hon överlämnat 25 års-märke till Sy Sigbritt och Br Hans Hägg i deras hem och att sex logesyskon uppvaktat Br Magnus Ekehed på hans högtidsdag.

KL Br Ola Sandberg rapporterade att han haft kontakt med några av våra vänloger i USA och berättade också om årets Svensk-Amerikan Bruce Karstadt. LH Br John Ljungkvist berättade om svenskar som lyckats och misslyckats med att gräva guld i USA.

Efter att mötet avslutats önskade O Sy Inger oss alla en skön och avkopplande sommar och VO Br Calle replikerade med att önska Sy Inger och Br Sixten detsamma.

Efterkapitel:

När salen dukats om till banketten tågade alla in till Mats Nilssons pampiga musik.
Traditionellt utbringades kvällens första skål till HM Konung Karl XVI Gustav och Kungssången sjöngs. Kokt lax med tillbehör serverades och därefter jordgubbar med glass och grädde.

KL Br Ola höll ett trevligt tal till de nya medlemmarna och vår nya syster Birgitta Hansson tackade för att de fått komma med i Vasagemenskapen.

DD Br Rolf Hansson tackade för den utsökta måltiden, borden bröts och det dukades om till kaffe och kaka. Stämningen var som vanligt på topp och dansen kom fort igång till tonerna av Mats Nilssons enmansorkester.

Så kom det spännande ögonblick då huvuddragningen av Drömreselotteriet skulle ske! Den lycklige vinnaren blev Br Knut Rosenkvist och några andra Vasasyskon fick tröstpriser.

Som vanligt gick kvällen alldeles för fort och när vi kom ut i natten hade ett välbehövligt regn börjat falla.

/Berit Bogren