Vasautflykt 24 augusti 2019

Utfärd med Logen Höganäs nr 634 den 24 augusti 2019.

Solen strålade från klarblå himmel när vi redan kl 8 hämtades av bussen vid Kullaskolan.
Efter snabba upphämtningar i Lerberget och Viken kom vi så till Helsingborg, där de tre sista deltagarna stod och väntade innan vi sedan styrde kosan mot Älmhult. Br John Ljungkvist fattade mikrofonen och hälsade alla välkomna ombord och berättade sedan om de olika platserna vi skulle besöka.

Efter en stunds bussresa kom vi så fram till rastplatsen Lars Dufva vid Osby. Kaffe och goda frallor dukades fram och t.o.m. kunde de som så önskade få ett glas svalkande vin.

Färden gick sedan vidare till Älmhult och Ikea-muséet där vi tillbringade ett par timmar med att återuppliva minnen från Ingvar Kamprads alla välkända produkter. En duktig guide visade oss runt och berättade hur allt började en gång och hur företaget expanderat under åren.

Vi drog oss sedan in till restaurangen där vi serverades en jättegod räk -och laxsallad. Att man reserverat bord och serverade oss vid borden var ett stort plus.

Så var det åter dags att äntra bussen. Sy Gunilla och Br Berne Jönsson hade satt ihop en trevlig frågesport som fick oss att gnugga geniknölarna. Så småningom kom vi fram till Toftaholms Herrgård där vi intog Afternoon Tea och fick välja bland en massa godsaker. Vi hann också med att ta en liten promenad i den vackra parken, eller bara att sitta och njuta av den varma solen.

Resan gick sedan tillbaka söderut och avslutades på Margretetorps Gästgivaregård för en härlig tvårättersmeny, bestående av rödtunga med kräftstjärtar och en läskande rabarberkaka, innan vår duktiga chaufför Per lugnt och tryggt körde oss hem igen.

En minnesrik utfärd i glada Vasavänners sällskap!

 

/Berit Bogren