Kulturmötet, 2023-04-22

En av de första vårdagarna höll Logen sitt sista möte för terminen lördagen den 22 april 2023, kulturmöte.

För ovanlighetens skull fanns det inga gästande Ordenssyskon, men Br O Calle Nilsson hälsade logens egna medlemmar varmt välkomna och menade att vi säkert skulle få en trevligt kväll trots att vi inte var så många.

Efter sedvanliga skrivelser och rapporter gick Br O genom Motioner och rekommendationer inför Distriktsmötet och rapporterade vad styrelsen kommit fram till.

Logen godkände styrelsens förslag.

Kl Sy Agneta hälsade som vanligt från våra vänloger. Hon fortsatte sedan att berätta om familjen Hedström från Lönneberga i Småland, som emigrerade till USA i slutet av 1880 talet. Sonen Oscar blev sedan en av grundarna till Indian Motorcycle Company.

LH Br Hans berättade om när Cirkus Madigan kom till Höganäs och det tragiska öde som drabbade Elvira.

Som avlutning fick vi lyssna till ”Den sorgliga visan om Elvira Madigan” sjungen av Margareta Kjellberg.

Hälsningar framfördes under ”Ordens Väl” och CM-paret utförde den vackra ljussläckningen.

EFTERKAPITEL:

Under tiden som salen dukades om till middagen minglades det och vi fick träffa vår tidigare medlem, Bengt Bengtsson och hans hustru Mona.

Bengt var också kvällens föredragshållare.

Så var det dags att ta plats vid de vackert dukade borden och en fantastiskt god portergryta serverades.

Efter kaffe och god, hembakad kaka var det dags för Bengt Bengtsson att berätta om ”Dans och andra förlustelser i södra Halland och Skåne” tillsammans med bilder och små anekdoter om olika dansställen, varvat med en och annan rolig vits. Han tackades med varma applåder.

Kvällen gick fort och när lotteribordet tömts på sina fina vinster var det dags att dra sig hemåt i den ljumma vårnatten.

————————————————————————————————–

/Berit Bogren