Kulturmötet 2023-09-09

Trots att almanackan visar på den begynnande höstmånaden var det högsommarvärme både utomhus och inne i Vikens Hemgård när logen startade upp med första mötet efter sommaruppehållet.
VO Sy Anna-Brita Martinsson praoade med den äran som ordförande, och O Br Calle Nilsson intog därför platsen som VO. Gäster från Logerna Kärnan nr 608 och Nybyggarna nr 698 hälsades välkomna.

En vacker parentation hölls för vår äldsta medlem, Sy Britt-Marie Rönn, som avled den 21 juni 2023.

KL Sy Agneta berättade om Carl Milles monument ”Emigranterna” som är placerat i Museiparken utanför Emigranternas hus i Växjö.

LH Br Hans berättade om den småländske Ragnar Benson, som blev storbyggmästare i Chicago och vars hustru härstammade från Höganäs.

Efterkapitlet.

Vid efterkapitlet bjöds vi på en härlig kycklinggratäng, kaffe och hembakad kaka.

Så var det dags för kvällens föredragshållare, vår egen Sy Magdalini som tillsammans med sin sambo Lars gjort en resa till Lappland. Vi fick se vackra bilder och höra spännande berättelser från resan till såväl ishotellet i Jukkasjärvi, gruvdriften i Kiruna och marknaden i Jokkmokk. Ett mycket uppskattat och intressant föredrag!

Kvällen fortsatte sedan med gemytliga samtal och sedvanlig lotteridragning innan det var dags att bege sig hemåt, med förvissning att få träffas igen på vårt högtidsmöte den 14 oktober

/Berit Bogren

——————————————————————————————————————–