Logen Kärnan nr 608:s Högtidsmöte 2024-02-17.

Lördagen den 17 februari var vi 7 st logemedlemmar som deltog på Kärnans Högtidsmöte med Installation.

Det var LL Nybyggarnas stab som genomförde den fina installationen.
Förutom ett fint möte så var det ett trevligt efterkapitel med en fantastiskt god Hjortfilé på menyn.
Stämningen stod högt i tak och lotteriet gav fina vinster till vinnarna.

Mycket nöjda med besöket styrde vi kosan hemåt vid 23:15-tiden.

/Calle

—————————————————————————————————–

Agne Lindéns (LL Kärnan nr 608) begravning, 2024-01-08.

Idag, denna vackra vinterdag, var vi 8 st syskon från LL Höganäs nr 634 som tog ett sista farväl av kompisen och Vasabrodern Agne. I Krematoriekapellet, i Helsingborg, var det fullsatt med släkt och vänner som tog ett sista farväl med hjälp av prästen Cecilia Wache. Kyrkomusiker var Jan-Olof Rydström. Efter akten skiljdes vi alla åt.

/Calle Nilsson

__________________________________________________________________________________

Gun-Britt Larssons begravning, 2023-12-15
Idag tog vi farväl av vår syster Gun-Britt Larsson.
Begravningen, som ägde rum i Väsby kyrka, skedde inom familjen men Vasabegravning var önskad!
Fanbärare var Br Gunnar Lindstrand, Br Stig Johansson, Br Jan Berg och Br Leif Larsson.
Som reserv fanns Sy Inger Bengtsson.

Vi var 15 st medlemmar från LL 634 som tog ett sista farväl av Sy Gun-Britt!

(Bilder från begravningsakten finns under sidan”Bilder”.)

/Calle NIlsson

————————————————————————————————

Vår bussutflykt ”Bjäre Runt” 2023-08-26.

Trots att regnet öste ner när vi vaknade på lördagsmorgonen, bestämde sig vädergudarna att vara lite snälla mot oss, så när vi samlades vid bussen strax före kl 9 började det ljusna på himlen och man kunde skymta små blå fläckar mellan de mörka molnen.

Inne i bussen var det ändå bara solsken och så snart alla var samlade startade vi vår resa. Första stoppet var Hembygdsparken i Ängelholm där vi utspisades med kaffe och goda frallor.

Vi hade sedan inte långt till Flygmuséet i Barkåkra där vi vandrade runt bland alt som har med flyg att göra inklusive  Flygande tunnan, Draken och Gripen.

Bussen körde sedan vidare till Norrvikens Trädgårdar där en läcker lunch väntade på oss i Orangeriet. De som ville och orkade kunde vandra runt och beundra de vackra anläggningarna i parken.

Birgit Nilsson-muséet i närheten av Båstad blev vår nästa anhalt. Muséet är inrymt i Birgits föräldrahem och framhäver hennes fantastiska karriär som operasångerska.
Med hörlurar kunde vi själva lyssna till hennes egna berättelser om sin uppväxt och sina framgångar på de stora operascenerna, blandat med inspelningar från de stora föreställningar hon medverkat i.

I montrar finns också fotografier och olika föremål som tillhört sångerskan. En fantastisk upplevelse att få ta del av den stora stjärnans liv.

Färden gick sedan vidare till Torekovs hamn för vätskekontroll med medhavda drycker innan vi till slut förflyttade oss till Torekovs Hotell för gemensam middag.

Busschauffören tog oss sedan tryggt hem till Höganäs igen.

Ett stort tack till grupp 5 som arrangerat denna trevliga och intressanta utfärd för oss Vasasyskon.

/Berit Bogren

———————————————————————————————

LL Kärnans Sommarträff på Kullaberg, 2023-08-24

(Några foton från träffen finns under sidan ”Bilder” på startsidan)

Igår var vi 10 syskon från vår loge som besökte Kullaberg. Det var LL Kärnan nr 608 som hade sin årliga sommarträff på Björkerödsgården. Efter välkomstord av Sy Eva Tullberg och information om eftermiddagens program av Sy Jeanette Croona blev det trångt runt grillen.

Mätta efter egna grillrätter fick vi röra på benen i en tipspromenad som gick genom naturskön miljö. Tipspromenaden avslutades med en ”orientering” på och runt själva Björkerödsgården, där fler frågor skulle lösas.

Den medhavda kaffekorgen plockades fram. Sy Eva bjöd runt på en egenbakad äpplekaka, som var fantastiskt god! Sedan plockades 2 gamla verktyg fram och vi fick gissa vad verktygen användes till!

Den ena var en svängd rubank, som användes till att hyvla på tunnor, den andra prylen var en ”nävare” som användes till att ”borra” mindre hål i tex trädgården. När det var dags för prisutdelning efter tipspromenaden visade det sig att det fanns 3 vinnare. Utslagsfrågan gällde hur långt snöret i en glasburk var. Efter mätning (6,5 m) korades den ensamma vinnaren som fick mottaga vinnar-priset. Efter en underbar och trevlig eftermiddag tillsammans med Vasasyskon skildes vi och återgick till de vardagliga sysslorna.

/Calle Nilsson

————————————————————————————————–

Vår sommarträff på ”Bunken”, den 6 augusti!

De första regndropparna föll precis när vi skulle förbereda för vår efterlängtade sommarträff, så det var ett lätt beslut att vi måste duka inomhus i Scoutstugan.

Ett 40-tal glada Vasasyskon från såväl vår egen loge som LL Kärnan nr 608, Nybyggarna nr 698 och Klockan nr 747 infann sig på utsatt klockslag.

Br Gunnar stod vid grillen och grillade korv och snart ringlade en lång kö till ”korvkiosken”.

När alla var mätta och nöjda och den medhavda kaffekorgen dukats upp, tog Br Leif fram gitarren och spelade ett par allsångs-låtar som alla glatt sjöng med i.

Sy Anna-Brita hade satt ihop en klurig tävling med frågor som vi kunde lösa vid borden och vinnarna med flest rätt fick fina priser. Utslagsfrågan gällde att gissa antalet Nonstop-karameller i en burk!

Återigen tog Br Leif gitarren och sjöng bl.a den populära Auktionsvisan.

Under eftermiddagen hade Br Hans och Sy Bodil sålt lotter till ett lotteri med skänkta vinster.

Inte kunde vi ana att vi skulle få så många medhavda vinster, så lotteribordet blev verkligen imponerande. Det var nog inte många Vasasyskon som blev utan vinst när lottdragningen tog vid.

Slutligen sjöng vi ”We´ll meet again” tillsammans med Br Leif och det hoppas vi att vi gör den 9 sept. på vårt Kulturmöte.

Bilder från sommarträffen finns under sidan ”Bilder”.

/Berit Bogren

—————————————————————————————–

——————————————————————————————

Det finns möjlighet att samåka i minibuss till andra logers möten!

Kontakta Ordf. Calle Nilsson, telefon 0705-23 83 30 för upplysningar och överenskommelse angående samåkning.